Opis
Vinifikacija: Šira burgundca crnog fermentiše u inoks tanku 16 – 18 dana na temperaturi od 14 do 16° C dok šira širaza fermetiše u drvenom sudu od 225 l na 18° C. Kupaža sorti nakon osmomesečnog odležavanja na ćelijama kvasca. Burgundac crni odležava 8 meseci u inoks sudu, dok širaz odležava u bariku. Odležavanje u boci minimum godinu dana.
Analiza vina: Alkohol 12.5%, pH 3.2, ukupne kiseline 5.8 g/l, zaostali šećer 1 g/l
Godišnja proizvodnja: 1.500 boca.
Izuzetno osvežavajući sočan roze koji u sebi spaja prefinjenost burgundca crnog i snagu sorte širaz sa diskretnim šarmom hrastovine. Vino se otvara poletnim aromama ribizle, nara i narandže, sa finim tonovima meda. Nepca su izrazito voćna, a u dinamičnoj završnici ukusa se ističu note jabuka i mandarine. Vino je precizno, elegantno i pleni dugotrajnom svežinom.
Recenzije
Još nema komentara.