Opis
Vinifikacija: Presovanje celih grozdova, šira fermentiše u inoks tanku na kontrolisanoj temperaturi, 14° C, u trajanju od 14 do 18 dana. Nakon fermentacije bazno vino odležava u tanku 6 meseci na ćelijama kvasca. Tradicionalna šampanj metoda – sekundarna fermentacija u boci.
Sazrevanje na ćelijama kvasca 9 meseci.
Analiza vina: Alkohol 12%, pH 3.2, ukupne kiseline 8g/l, ekstra brut: 4.0 g/l
Aromatično penušavo vino impresivne svežine. Jedan autentičan izraz tamjanike, koji ovoj mirisnoj sorti groždja daje jednu posebnu dimenziju. Cvetno, sa tonovima medenih bombona, zove i sveže pečenih biskvita. Na nepcima je veoma razigrano i osvežavajuće, sa britkim talasom mehurića. Perlaž je fokusiran i postojan. Završnica ukusa je izuzetno dinamična, sa osvežavajućim tonovima jabuka i kore citrusa.
Recenzije
Još nema komentara.