Opis
Vinifikacija: Sve tri sorte posebno fermentišu od 14 do 18 dana u inoks tankovima na temperature od 13-15 C. Nakon fermentacije, vino odležava minimum 6 meseci na prirodnim ćelijama kvasca.
Vertisol (smonica); Čestice gline preko 50% u svim horizontima
Zemljište: Vertisol (smonica), Dubok inicijalni horizont (o-a) bogat organskom materijom; Srednja tekstura, 30% gline.
Analiza vina: Alkohol 13%, Ph 3.34, ukupne kiseline 5,8 g/l
Roze izuzetno izražajnih aroma i dinamične svežine. Kao u stroju su poređani mirisi kandiranog voća, slatkih začina i cveća, iza kojih se pomaljaju tonovi karamel bonbona i kore citrusa. Na nepcima je poletno, vibrantno i pucketavo. Završnica ukusa je puna, sočna i postojana, izrazito voćna, sa tonovima trešanja, jabuka i grejpfruta, ali sa prefinjenim dodirom slasti u samom finalu. Roze koji može da prati veoma raznovrsnu hranu.
Recenzije
Još nema komentara.