Poštovani kupci, obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.millesime.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba) da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Kupac ima pravo da ne navede razlog odustanka.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada nam je dostavite. Izjavu o odustanku možete preuzeti ovde.
U slučaju odustanka, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod ukoliko to želi. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da proizvod nije korišćen i da je bez bilo kakvih vidljivih oštećenja.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, sa najkasnijim rokom od 14 dana od slanja izjave o odustanku. Ukoliko rok od 14 dana istekne, nemate mogućnost vraćanja proizvoda.
Prilikom povraćaja proizvoda, obavezno je vratiti predmetni proizvod u ispravnom i nekorišćenom stanju pri čemu treba da priložite i račun-otpremnicukoju ste prethodno dobili uz porudžbenicu.

Po prijemu proizvoda, utvrdićemo da li je proizvod u ispravnom stanju. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja je nastala kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je proizvod oštećenkrivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Millesime je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, odnosno nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije proizvod koji nije poručio ili proizvod koji nije za konzumaciju/korišćenje.

Korpa

Korpa je prazna