Opis
Vinifikacija: Fermentacija i maceracija traju od 20 – 25 dana u zavisnosti od sorte grožđa, na kontrolisanoj temperaturi od 25 – 30° C. Nakon završene maloklaktike u inoks sudu, dobijeno vino odležava u drvenom sudu.
Vino sazreva u drvenim buradima od francuskog hrasta, zapremine 225 – 600 l od 20 – 24 meseci. Odležavanje u boci minimum godinu dana. Analiza vina: Alkohol 15%, pH 3.5, ukupne kiseline 5.2 g/l, zaostali šećer 1.4 g/l.
Analiza vina: Alkohol 15%, pH 3.5, ukupne kiseline 5.2 g/l, zaostali šećer 1.4 g/l.
Izuzetno bogato vino impozantne strukture i sočnih tanina sa raskošnom lepezom voćnih aroma. Otvara se u slojevima mirisa šljiva, borovnica, kupina i ribizli, praćenih notama nane, badema i grafita. Tekstura je glatka, baršunasta, a jezgro ukusa izrazito voćno, obogaćeno tonovima dudinja i brusnica u dinamičnom finalu. Završnica je slojevita, veoma dugotrajna i ostavlja upečatljiv utisak opšte harmonije mirisa i ukusa.
Recenzije
Još nema komentara.