Opis
Vinifikacija: Hladna maceracija grožđa 6-12 h. Šira fermentiše u inoks tanku na temperaturi od 13-15 C u period od 15-20 dana. Odležavanje na ćelijama kvasca 6 meseci.
Eutrični kambisol Idealna proporcija gline, peska i praha, sa obiljem sitnog kamenja.
Analiza vina: Alkohol 12.5%, Ph 3.25, ukupne kiseline 7g/l.
Osvežavajuće vino sa lepršavim aromama, finom pikantnošću i autentičnim karakterom tri domaće sorte grožđa. Otvara se privlačnim aromama ruža, ratluka od ruže, žalfije i suvih začina, uokvirenih svežinom narandžine kore. Na nepcima je razigrano, pucketavo, sa živahnim ukusima voća strasti, ogrozda i ušećerenih jabuka. Završnica je veoma osvežavajuća, intenzivna sočna, sa prijatnim slankastim tonovima.
Recenzije
Još nema komentara.