Opis
Vinifikacija: Fermentacija i maceracija traju 20 – 25 dana u zavisnosti od sorte grožđa, na kontrolisanoj temperaturi od 25 – 30° C. Nakon završene maloklaktike u inoks sudu, nastalo sortno vino odležava u drvenom sudu.
Vino sazreva u francuskom hrastu 18 – 20 meseci. Odležavanje u boci minimum godinu dana.
Analiza vina: Alkohol 15%, pH 3.5, ukupne kiseline 5.8 g/l, zaostali šećer 1 g/l.
Kompleksno vino sa intenzivnim aromama kupina, borovnica i šljiva, koje se prepliću sa tonovima ljubičica, sladića i nane, mastila, ćumura i crne čokolade. Nepca su ispunjena snažnom voćnom energijom, tanini su prijatno zrnasti. Približavajući se finalu, ukus postaje sve dublji i snažniji, pojavljujući se u talasima svežeg i suvog voća, kafe, čokolade i tosta. U samoj završnici, međutim, najupečatljiviji je utisak lepe i dugotrajne voćne svežine, finoće i elegancije.
Recenzije
Još nema komentara.