Opis
Vinifikacija: Presovanje celih grozdova, šira fermentiše u inoks tanku na kontrolisanoj temperature od 14 do 16° C, u trajanju od 14 do 18 dana. Nakon fermentacije bazno vino burgundca crnog odležava u tanku 6 meseci na ćelijama kvasca dok bazno vino šardonea odležava u istom vremenskom periodu u bariku. Tradicionalna šampanj metoda – sekundarna fermentacija u boci.
Sazrevanje na ćelijama kvasca minimalno 24 meseca.
Analiza vina: Alkohol 12.5%, pH 3.1, ukupne kiseline 7 g/l, ekstra brut: 2 g/l.
Elegantno penušavo vino sa intenzivnim talasom finih mehurića. Buke, prepun finesa, ispunjen je prefinjenim aromama crvenih ribizli i zelenih jagoda, tonovima žalfije, delikatnim notama kvasca i mineralnim nijansama. Perlaž je bogat, fokusiran i vibrantan. Izuzetna voćna svežina, sa tonovima trešanja, višanja i jabuka, u dugoj završnici postaje još upečatljivija, donoseći postojane note grejpfruta i prijatnu slanoću.
Recenzije
Još nema komentara.